SSS
Sık Sorulan Sorular
1)Beni havaalanında karşılayacak kişi ile buluşamazsam ne yapmalıyım?
Havaalanı karşılama teyit yazınızda acil durumlarda irtibat kurulacak telefon numarası bulunmaktadır, ancak bu numarayı aramadan önce havaalanında bulunan danışma bürosuna giderseniz sizin için taksi görevlisini anons edeceklerdir.
2)Eğitim aldığım ülkede eğitiminden sonra kalabilir miyim?
Bütün ülkeler için eğer bir işveren sizin sponsorunuz ise çalışma ve oturma izni için başvuru yapabilirsiniz ancak aşağıdaki durumlar da işveren sponsorluğuna ihtiyaç yoktur. Amerika; en az bir yıl süren akademik bir eğitimden sonra 12 ile 29 ay arasında değişen çalışma izni alınabilir. Avustralya; En az 2 yıl süren akademik (belli bölümler ile sınırlı) bir eğitimden sonra 18 ay çalışma izni alınabilir, ayrıca göçmenlik programı vardır. Kanada; Akademik bir eğitimden sonra eğitim süresini ve 3 yılı geçemeyecek bir süre kadar çalışma izni alınabilir, ayrıca göçmenlik programı vardır.
3)Erken Kayıt Olmak Neden Çok Önemlidir?
Kayıt kabul işlemlerinin sonuçlanması, vize başvuru evraklarının hazırlanması ve vize başvuru işlemleri belli bir süreyi kapsamaktadır.
Programa erken kayıt olmak; işlemlerinizin çok daha sağlıklı yürümesine olanak sağlar.
YAZ OKULLARI & YAZ KAMPLARI programlarına gösterilen yoğun ilgi, okul kontenjanlarının çok erken tarihlerde dolmasına neden olabilmektedir.
Programa erken kayıt olmak; okul kontenjanları ile ilgili sıkıntı yaşamadan, işlemlerinizin başlatılmasına olanak sağlar.
Özellikle yaz döneminde, yurtdışı seyahatlerine ilginin artması; uçak bileti temininde ve fiyatlarında ciddi sıkıntılar yaratmaktadır. Yaşanan bu sıkıntıya paralel olarak havayolu şirketleri uçak biletlerini erken tarihlerde satabilmek için, giderek artan bir fiyat politikası uygulamaktadır.
Programa erken kayıt olmak; uçak biletinizi sıkıntı yaşamadan, ekonomik bir şekilde temin edebilmenize olanak sağlar.
4)Eşim ve çocuklarımla beraber yurtdışına eğitime gidebilir miyim?
Eş ve çocuklar öğrencinin beraberinde seyahat edilebilir, bunun için ülkelere göre değişen özel şartlar bulunmaktadır.
5)İlk gittiğimde beni kim karşılayacak?
Okulların havaalanı transfer servisleri bulunmaktadır, danışmanınızdan istemeniz durumunda size havaalanı transfer servisi ayarlayacak ve konaklayacağınız yere taksi transferi ile ulaşmanızı teyit eden yazıyı size verecektir.
6)Hangi ülkeye gitmeliyim?
Her ülke nitelikleri bakımından diğerlerinden farklılık göstermektedir. Maliyet, mesafe, vize şartları, çalışma izinleri, iklim şartları gibi özeliklerine bakarak bir danışman aracılığı ile karar vermenizde fayda vardır. Burada önemli olan sizin beklentilerinize uygun ülkenin seçilmesidir. İngilizce konuşulan ülkeler arasında ilgili özellikleri bakımından önce çıkanlar şöyle sıralanabilir, mesafe; İngiltere ve Malta, iklim şartları; Malta, Avustralya, Amerika, Yeni Zelanda ülke yapısı; Amerika, Kanada, Avustralya, çalışma izni ve sosyal hayat; İrlanda, Avustralya ve Kanada.
7)Ne kadar danışmanlık ücreti alıyorsunuz?
IES Yurtdışı Eğitim olarak; temsilcisi olduğumuz okullardan hiçbir danışmanlık ya da servis ücreti alınmamaktadır.
8)Ne kadar süre de vize alabilirim?
İngiltere; vize başvurusunun neticelenme süresi 10-15 iş günü arasında değişmektedir, gerçek vize alma süreleri konsolosluğun web sitesinden takip edilebilmektedir; http://www.ukvisas.gov.uk/en/howtoapply/processingtimes
Amerika vize başvurusunun neticelenme süresi genellikle 2-3 iş günü sürmektedir, ancak Amerikan konsolosluğundan vize başvurusu için randevu verilen tarihler yoğun dönemlerde 30-40 gün sonrasına olabilmektedir. 0 212 340 44 44 nolu telefonu arayarak alınabilecek vize randevu tarihi öğrenilebilir.
Avustralya; vize başvurusunun neticelenme süresi dil kursu vizeleri için 4-12 hafta arasında, lisans ve yüksek lisans programlarının vizeleri ise 4-6 hafta sürmektedir.
Kanada; vize başvurusunun neticelenme süresi 4-6 hafta arasında sürebilmektedir.
9)Ne kadar süre dil eğitimi almalıyım?
Ne kadar süre dil eğitimi alacağınız aslında mevcut alt yapınıza ve hedeflediğiniz dil seviyesine bağlıdır. İngilizce de bulunan geleneksel 6 kuru tamamlamak için ortalama kur başına 6 hafta gerekmektedir. Kur atlama süreleri ilk ve son kurlar için daha uzun iken orta seviyedeki (intermediate – pre ve upper dahil) kurlar için daha kısa olmaktadır.
10)Neden yurtdışında dil eğitimi almalıyım?
Bir dili doğru ve hızlı öğrenmenin en kolay yolu, o dilin konuşulduğu ülkede öğrenmektir. İngiltere, Amerika ve Kanada vb. ülkelerde İngilizce programları okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinizi geliştirecek şekilde düzenlenmiştir. Genel İngilizce kursları haftada 15 – 20 ders, yoğun İngilizce kursları ise haftada 25 – 30 ders olarak aranje edilmiştir.
11)Nerede kalabilirim?
Aile yanı, yurt, öğrenci evi, otel konaklama seçenekleri arasındadır.
Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin
Danışmanlarımız ücretsiz olarak aklınızdaki tüm sorulara cevap verecektir.